MAGAMRÓL KÖNYVEIM  MÚZEUMI KRIMI  TANULMÁNYOK CIKKEK, TV SZEREPLÉSEK RÁDIÓRIPORTOK

RECENZIÓK, SAJTÓVISSZHANGOK,  TERVEK

Pintér György vagyok.

Tanár, múzeumpedagógus.

Életem tudatos részének nagyobbik felét Gersekaráton éltem. Volt időm megismerni a környék szépséges tájait, sajátos gondolkodású embereit és nem utolsó sorba e táj történetét.

A történet ott kezdődött, hogy sok éve a falu egyik vezetőjének felvetettem, meg kellene írni a községtörténetet. Az volt a válasz: "Nem érdemes! Nem történt itt semmi!" Nos, ebből a semmiből indult el előbb egy helytörténet-kutatás, néprajzi gyűjtés, majd az ezekre támaszkodó könyveim sorozata.

Ezek közös jellemzője, hogy mindnek van valós, történelmi alapja.

A másik irány a fikció. Munkahelyem, a körmendi múzeum, annak viszonylagos ismeretlensége adta az ötletet, hogy bemutassam, kitalált bűnügyi történeteken keresztül a múzeumi létet és azokat az érdekességeket, kincseket, amit a körmendi vár (valójában kastély) rejteget.

 

 

KÖNYVEIMRŐL

2023 november végén, december elején két munkám megjelenése várható.

1. A körmendi Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum gondozásában megjelenő "Testis Temporis" helytörténeti sorozatban az "Akit Pali bácsinak hívtak" című életrajzvázlat édesapáról, Pintér Pálról.

2. A Körmendi Figyelő idei számában az idén 65 esztendeje átadott és jelenleg a Rázsó Szakiskolának helyet adó iskolaépület története.

A Vízió Könyvkiadó egyesület pályázatot hirdetett  eddig még sehol meg nem jelent novellákból álló antológiában történő szereplésre. Pályáztam. A beküldött mű a "Papírforgó" címet viseli.

A kötet július 7-én megjelent.

 

Néhány oldal a készülő "Hegyháti mesék" című  könyvemből, mondjuk, kedvcsinálónak.

Irodalmi délután Szombathelyen az Agórában 2024. május 15-én

 

Riport a Szombathelyi Városi TV-ben 2024. május 7-én a "Műhely" című műsorban

Könyvbemutató Sopronban, 2022. december 22-én a TIT helyiségében.

Téma: "Piros pajzson kettőskereszt" című könyvem.

   

   

 

 

Könyvbemutatón Vasváron, 2022. november 22-én, a könyvtárban.

    

 

Képek a 2021. augusztus 21-i könyvbemutatóról

(fotó: Jámbori Tamás/kormend.hu)

http://kormend.hu/KePGALeRIA3/Kormendi_rendezvenyek/Kormendi_Napok_20214_foto_Jambori.html?fbclid=IwAR2pEvOhUprCdHSWRVZXPyM9PFWfVLiaZwr473LXHXwDufW60VbE_fUtFgs

Újra a "Testis Temporis"-ban, 2021-es számban

A tavalyi karantén idején írt múzeumi ismertetők huszonkilenc műtárgy, személy vagy esemény bemutatását tartalmazzák, kicsit saját szemszögből. A kiadvány a körmendi múzeumban kapható.

 

 

 

vissza